PSO teigė, kad susirūpinimą keliantys delta ir omikron variantai yra „grėsmės dvynės“, dėl kurių naujų COVID-19 atvejų skaičius pasiekė rekordines aukštumas, todėl padaugėjo hospitalizacijų ir mirčių.

„Man didelį susirūpinimą kelia tai, kad užkrečiamesnis omikron, cirkuliuojantis lygiagrečiai delta, sukels atvejų cunamį. Dėl to jaučia ir toliau jaus didžiulį spaudimą išsekę sveikatos priežiūros specialistai, o sveikatos apsaugos sistemos [artės] prie griūties ribos“, – per spaudos konferenciją sakė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Jis teigė, kad spaudimą sveikatos apsaugos sistemoms lėmė ne tik nauji COVID-19 pacientai, bet ir daugybė sveikatos priežiūros darbuotojų, užsikrėtusių koronavirusu.

„Nevakcinuotiems asmenims gresia daug kartų didesnė rizika mirti nuo bet kurio varianto“, – pridūrė Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)