„Kelionių apribojimai... nebėra būtini siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą“ ir liausis galioję penktadienį, sakoma J. Bideno pareiškime.

Baltieji rūmai jau buvo paskelbę, kad panaikins apribojimus, tačiau šis J. Bideno pareiškimas leidžia sprendimui įsigalioti penktadienį 0 val. 1 min. Vašingtono (7 val. 1 min. Lietuvos) laiku.

J. Bidenas sakė, kad panaikina draudimus remdamasis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) patarimu, pažymėdamas, kad JAV mokslininkai „bendradarbiaudami su Pietų Afrikos mokslininkais, kurie iš pradžių pranešė apie variantą, padarė didelę pažangą suprasdami omikron variantą“.

Nors dabar ši COVID-19 atmaina išplito daugiau nei 100 šalių, įskaitant JAV, grėsmės lygis laikomas mažesniu nei iš pradžių baimintasi, nes „mokslo ekspertai nustatė, kad žmonės, paskiepyti nuo COVID-19, yra apsaugoti nuo sunkios ligos“ formos, sakė J. Bidenas.

Pasaulio šalys blokavo keliones iš pietinių Afrikos valstybių po to, kai variantas buvo aptiktas Pietų Afrikoje, lapkričio 24 dieną pranešusioje Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) apie minimą atmainą.

Lapkričio 29-ąją JAV uždraudė atvykti beveik visiems ne JAV piliečiams, kurie neseniai buvo Pietų Afrikoje, Botsvanoje, Zimbabvėje, Namibijoje, Lesote, Esvatinyje, Mozambike ir Malavyje.

PSO ir Jungtinės Tautos pasisakė prieš kelionių draudimus, o Pietų Afrikos pareigūnai teigė, kad tokiu būdu jų šalis baudžiama už padermės nustatymą ir už skaidrumą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)