Portalo žiniomis, įsakymą jį suimti davė Somalio armijos vadas brigados generolas Odowa Yusufas. Prieš suėmimą Dhiisas buvo atleistas iš ginkluotųjų pajėgų.

Kaip praneša „Somali Guardian“, Dhiisas prezidento Mohamedo Abdullahio Mohamedo nurodymu gruodžio 27 d. įsakė savo pavaldiniams užimti ministro pirmininko Mohamedo Husseino Roblė kanceliariją. Gvardiečiai paliko rezidenciją, kai vyriausybės vadovui į pagalbą atėjo armijos daliniai ir Afrikos Sąjungos taikdariai Somalyje.

Kreipdamasis į Somalio gyventojus, premjeras pareiškė, kad šalyje buvo mėginama nuversti vyriausybę, panaikinti konstituciją ir įstatymus.

Pasak Roblė, šalies prezidentas taip mėgino likti savo poste, nors jo įgaliojimai baigėsi jau šių metų vasario 8 d. Vyriausybės vadovas paragino Mohamedą tučtuojau atsistatydinti ir dalyvauti rinkimuose kaip vienam iš kandidatų į prezidento postą. Premjeras davė nurodymą armijai ir saugumo tarnybai vykdyti tik jo, o ne prezidento Mohamedo potvarkius.

Somalio vidaus saugumo ministras Abdullahis Mohamedas Nuras pareiškė, jog valstybės perversmas žlugo, kadangi svarbiausi ginkluotųjų pajėgų elementai jo nepalaikė.

Kaip pranešė naujienų portalas „Garowe“, pirmadienį iš šalies pabėgo artimiausias prezidento bendražygis, buvęs Nacionalinės žvalgybos ir saugumo agentūros (NISA) vadovas Fahadas Yasinas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją