Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo Nachmano Asho pranešime teigiama, kad penkių mėnesių laikotarpis tarp antrosios ir trečiosios skiepo dozės buvo sutrumpintas dėl labai užkrečiamo omikron atmainos koronaviruso plitimo.

Pranešime pažymima, kad panašios priemonės jau ėmėsi ir kitos šalys, kaip Vokietija ir Prancūzija.

Paankstinus revakcinaciją, Izraelio gyventojai galės greičiau pasiskiepyti visomis šalyje šiuo metu pasiekiamomis vakcinomis – „Pfizer/BioNTech“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“, tačiau rekomenduota, kad trečioji dozė būtų to paties gamintojo, kaip pirmoji ir antroji.

Izraelis lapkritį įveikė ketvirtąją COVID-19 bangą, tačiau pastaruoju metu infekcijų skaičiai vėl auga ir šalis ruošiasi dideliam užsikrėtimo omikron atvejų skaičiaus šuoliui.

Nepaisant ankstvyvo vakcinacijos kampanijos starto, Izraelyje iki galo paskiepytais šiuo metu laikoma tik apie 60 proc. gyventojų, o tai reiškia, kad jie yra pasiskiepiję trimis dozėmis ar po antrosios dar nėra praėję šeši mėnesiai. Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nė vieno skiepo dar nėra gavę apie 31 proc. šalyje gyvenančių žmonių.

Izraelis jau rengiasi pradėti vyresnių nei 60 m. amžiaus žmonių ir medikų skiepijimą ketvirtąja skiepo doze, tačiau prieš uždegdama žalią šviesą atitinkamai vakcinacijai vyriausybė laukia ketvirtosios dozės klinikinių bandymų, atliekamų vienoje Tel Avivo ligoninėje, rezultatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)