„Labai liūdėdami šiandien patvirtiname, kad du „Gelbėkit vaikus“ darbuotojai yra tarp mažiausiai 35 žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, nužudytų penktadienį, gruodžio 24-ąją, per Mianmaro kariškių išpuolį Kajų valstijoje“, – sakoma organizacijos pareiškime.

Šeštadienį, pirmąją Kalėdų dieną, socialinėje žiniasklaidoje pasirodė dviejų išdegusių sunkvežimių ir lengvojo automobilio su apdegusiais palaikais viduje nuotraukų. Skelbiama, kad nuotraukos padarytos rytinėje Kajų valstijoje Hpruso miestelyje.

Chuntai priešiški vietos kovotojai ir viena stebėjimo grupė dėl šio išpuolio apkaltino chuntos pajėgas. Išpuolis įvykdytas po susirėmimų su disidentais šiame rajone.

Du nužudyti „Gelbėkit vaikus“ darbuotojai teikė humanitarinę pagalbą vienoje bendruomenėje netoliese, nurodė organizacija.

„Kariškiai privertė žmones išlipti iš automobilių, kai kuriuos jų areštavo, [bet] daug nužudė ir sudegino palaikus“, – sakoma pareiškime.

Mianmaro kariuomenė kaltinimus paneigė.

Mianmare nuo vasario, kai buvo įvykdytas karinis perversmas, viešpatauja chaosas. Saugumo pajėgoms slopinant protestus žuvo daugiau kaip 1,3 tūkst. žmonių, nurodo viena vietos stebėjimo grupė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją