Labdaros misionierių kongregaciją 1950 metais įkūrė velionė Motina Teresė, katalikų vienuolė, didžiąją savo gyvenimo dalį skyrusi padėti vargšams rytiniame Kolkatos mieste. Ji laimėjo Nobelio taikos premiją, o vėliau buvo paskelbta šventąja.

Jos organizacija valdo prieglaudas visoje Indijoje. Pasak dienraščio „Hindu“, 2020–2021 finansiniais metais iš užsienio ji gavo apie 750 mln. JAV dolerių.

Indijos vidaus reikalų ministerija pranešė, kad gruodžio 25 dieną, per Šv. Kalėdas, buvo „atsisakyta“ atnaujinti labdaros organizacijos licenciją, siekiant gauti finansavimą iš užsienio.

Pirmadienį paskelbtame pranešime teigiama, kad atsisakymo priežastis – „neatitikimas tinkamumo sąlygų“ pagal Užsienio įnašų reguliavimo įstatymą po to, kai „buvo pastebėti nepageidaujami įnašai“, tačiau daugiau informacijos nepateikiama.

Kalkutos arkivyskupijos generalinis vikaras Dominicas Gomesas sakė, kad šis pranešimas yra „žiauri Kalėdų dovana vargingiausiems iš vargšų“.

Ši žinia pasirodė praėjus dviem savaitėms po to, kai ministro pirmininko Narendros Modžio gimtosios Gudžarato valstijos policija pradėjo tirti labdaros organizaciją dėl tariamo induistų „vertimo tapti krikščionimis“ – tai įprastas Indijos pagrindinės religijos griežtosios linijos atstovų kaltinimas.

Aktyvistai teigia, kad, 2014 metais į valdžią atėjus N. Modžio induistų nacionalistų Bharatiya Janata partijai (BJP), Indijos religinės mažumos patiria didesnę diskriminaciją ir smurtą.

JAV Tarptautinės religijos laisvės komisija 2020 metais, pirmą kartą nuo 2004 metų, Indiją įtraukė į „ypatingą susirūpinimą keliančių šalių“ sąrašą.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją