Naujausi pranešimai apie žuvusiuosius gauti iš Itabūnos miesto: 21 metų vyrą nunešė srovės, o 33 metų moteris žuvo per nuošliaužą, nurodoma vietos valdžios ataskaitoje.

„Išgyvename didžiausią nelaimę Baijos istorijoje“ – pareiškė šios valstijos gubernatorius Rui Costa, nuo šeštadienio prižiūrintis gelbėjimo operacijas paveiktose vietovėse.

„Vandens lygis Kašueiros upės ištakose pradeda mažėti ir tikimasi, kad artimiausiomis dienomis jis, nors ir lėtai, pagerės“, – pridūrė R. Kosta.

Keliose pietinėse Baijos savivaldybėse, kurias nuo ketvirtadienio talžo smarkios liūtys, po vandeniu atsidūrė namai, o gatvės pavirto upėmis. Dėl gausių kritulių regione savaitgalį persiliejo per kraštus daugelis užtvankų ir išsiliejo iš krantų upės.

Naujienų agentūros AFP iš oro filmuotoje medžiagoje matyti, kaip Itapetingoje trys vyrai irkluoja ant šiaudinio čiužinio gatvėje, apsuptoje namų, kurių langus pasiekęs vanduo.

Baijos civilinės saugos tarnybos duomenimis, žmonių, dėl potvynių priverstų namus palikti, skaičius nuo sekmadienio išaugo beveik dvigubai – iki 62 796.

Nuo smarkių liūčių pradžios praėjusį mėnesį buvo sužeisti dar 358 žmonės. Tarnybų duomenimis, stichija iš viso paveikė 116 savivaldybių, įskaitant mažiausiai 100 municipalitetų, kur paskelbta ekstremali padėtis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją