Omeras Barlevas taip pat apkaltino ministro pirmininko Naftali Bennetto naujakuriams palankios partijos „Yamina“ narius prisidėjus prie neramios atmosferos.

O. Barlevas anksčiau šį mėnesį sukėlė triukšmą sukritikavęs Vakarų Kranto naujakurių smurto bangą prieš civilius palestiniečių gyventojus Izraelio okupuotame Vakarų Krante.

Ministras, prižiūrintis nacionalines policijos pajėgas, sakė, kad JAV pareigūnai irgi išreiškė susirūpinimą dėl naujakurių smurto ir kad jis pažadėjo spręsti šią problemą.

„Ir toliau kovosiu su palestiniečių terorizmu taip, lyg nebūtų ekstremistų naujakurių smurto, o su naujakurių ekstremistiniu smurtu taip, tarsi nebūtų palestiniečių terorizmo“, – sakė jis.

Dešiniojo sparno politikai, įskaitant koalicinės vyriausybės narius, priekaištavo O. Barlevui, o N. Bennettas smurto nesureikšmino, pavadinęs jį „marginalios“ mažumos veiksmais. Opozicijos politikai žengė toliau, sakydami, kad jo komentarai paskatino palestiniečių smurtą.

Pirmadienį paskelbtame „Twitter“ įraše O. Barlevas sakė, kad dabar jam taikoma 24 valandų apsauga.

„Man grasina Izraelio žydai“, – rašė jis.

Savaitiniame savo Darbo partijos („HaAvoda“) susirinkime O. Barlevas kaltino kolegas koalicijos narius iš N. Bennetto „Yamina“ partijos, kad „pavertė mane visų naujakurių priešu ir tokiu, kuris nesupranta saugumo ir palestiniečių terorizmo prieš Izraelio piliečius“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)