„Mes toliau bendradarbiaujame su Kataru šiuo klausimu. Turkija ir Kataras pasirinko privačias kompanijas, kurios perdavė savo pasiūlymus talibams. Talibai taip pat pateikė savo pasiūlymus, kurie dabar analizuojami“, - sakė ministras Ankaroje per spaudos konferenciją, skirtą 2021 metų rezultatams.

Anot M. Çavuşoğlu, „jeigu šie pasiūlymai atitiks (Turkijos ir Kataro) poziciją, tai Ankara ir Doha pasirengusios imtis šio vaidmens“. „Priešingu atveju Talibanas svarstys šį klausimą su kitomis šalimis“, - pridūrė jis.

Anksčiau talibų laikinosios vyriausybės Transporto ir civilinės aviacijos ministerija pareiškė, kad iki šiol „nė su viena kompanija nesusitarė dėl Kabulo oro uosto valdymo“. Kaip sakė oficialus žinybos atstovas Imamuddinas Ahmadi, techninės konsultacijos su Turkijos ir Kataro delegacijomis bus tęsiamos tol, „kol bus sudarytas susitarimas, atitinkantis nacionalinius Afganistano interesus“.

Lapkričio pabaigoje „Reuters“ pranešė, kad talibų laikinoji vyriausybė ir JAE veda derybas dėl teisės eksploatuoti Afganistano sostinės oro uostą suteikimo Emyratams.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją