Maisto ir vaistų saugos ministerija surengė ekspertų grupės posėdį, kuriame prieita prie išvados, kad preparatą „Paxlovid“ reikėtų naudoti COVID-19 gydyti.

Remiantis ministerijos išvadomis, vaisto bandymų pirminiai duomenys parodė, kad jis reikšmingai sumažina hospitalizacijos ir mirties nuo COVID-19 riziką pacientams, kuriems gresia sirgti sunkesne ligos forma.

„Paxlovid“ bus skiriamas vyresniems nei 12 metų amžiaus ligoniams.

Praėjusią savaitę JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) taip pat leido naudoti „Paxlovid“.

Tai pirmas JAV patvirtintas vaistas nuo COVID-19 tabletės forma. Visi kiti COVID-19 gydyti skirti preparatai, patvirtinti Jungtinėse Valstijose, yra lašinami į veną arba leidžiami injekcijomis.

„Pfizer“ vaistas „Paxlovid“ yra dviejų tablečių, kurias reikia išgerti penkių dienų intervalu, kombinacija. Klinikiniai bandymai, kuriuose dalyvavo 2 200 žmonių, parodė, kad preparatas yra saugus vartoti ir 88 proc. sumažina į rizikos grupę patenkančių žmonių hospitalizacijos ir mirties riziką.

„Pfizer“ preparatas jau yra patvirtintas Europos Sąjungoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)