Kremlius pamiršo paskambinti „Novaja Gazeta“ prieš gruodžio 23 dienos spaudos renginį, sakė atstovas žiniasklaidai Dmitrijus Peskovas, sekmadienį per valstybinę televiziją komentavęs tai kaip žmogišką klaidą.

„Novaja Gazeta“ yra viena iš vos kelių likusių nepriklausomų žiniasklaidos priemonių Rusijoje, o D. Muratovas buvo jos vyriausiasis redaktorius nuo pat jos įkūrimo 1993 metais.

Kitos žiniasklaidos priemonės aktyviai susisiekė su Kremliumi ir išreiškė norą dalyvauti, sakė D. Peskovas. Likus dviem dienoms iki V. Putino spaudos konferencijos, darbuotojai prisiminė „Novaja Gazetą“. Bet buvo jau per vėlu.

Iki to laiko daugiau nei 500 akredituotų žurnalistų buvo pateikę tris neigiamus PGR testus, kad galėtų patekti į konferencijos vietą, sakė D. Peskovas. Rusijos sveikatos institucijos pasiūlė tokią procedūrą dėl pandemijos, pridūrė jis.

D. Muratovas kartu su Filipinų žurnaliste Maria Ressa laimėjo Nobelio taikos premiją už „pastangas apsaugoti žodžio laisvę, kuri yra būtina demokratijos ir ilgalaikės taikos sąlyga“.

Nepaisant to, kad prezidento spaudos konferencijoje nedalyvavo, jis sugebėjo užduoti klausimą, kurį perskaitė radijo stoties „Echo Moskvy“ žurnalistas.

Jis paklausė, ar V. Putinas žino žurnalistės Anos Politkovskajos ir Kremliaus kritiko Boriso Nemcovo nužudymo kaltininkų vardus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)