Maždaug prieš mėnesį Pietų Afrikos Respublika pranešė aptikusi naują atmainą. Dabar ji, be kita ko, jau nustatyta Egipte, Toge, Maroke, Kenijoje, Mauricijuje, Burkina Fase.

J. Nkengasongas padrąsinančiais pavadino duomenis iš Pietų Afrikos, kad omikron, nepaisant spartesnio plitimo, lyginant su delta atmaina, kelia iki 80 proc. mažesnę sunkios ligos riziką. Tačiau jis įspėjo, kad tai tik pirmieji duomenys.

Visoje Afrikoje praėjusią savaitę oficialiai patvirtinta 253 000 naujų infekcijos atvejų. Tai yra 21 proc. padidėjimas, lyginant su ankstesne savaite. Didžioji dalis – 141 000 atvejų – registruoti PAR.

PAR ir dar 21 šalis, Afrikos Sąjungos Sveikatos organizacijos duomenimis, šiuo metu išgyvena ketvirtąją pandemijos bangą, o Alžyras, Kenija ir Mauricijus – jau penktąją.

Afrikoje nuo koronaviruso dviem dozėmis paskiepyta tik 10,9 proc. žmonių. Iki šiol žemyne oficialiai patvirtinta 9,2 mln. infekcijos atvejų ir daugiau kaip 226 530 mirčių. Tačiau tikrieji skaičiai 1,3 mlrd. žmonių turinčioje Afrikoje, pasak ekspertų, gali būti daug didesni.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją