Šį mėnesį areštuotas turtas buvo parduotas bendradarbiaujant su vietos banku „Scheich“, o gautos lėšos pervestos į Heseno žemės vyriausybės sąskaitas.

Su banku bendradarbiavę prokurorai savo pareiškime nurodė radę „teisiškai saugų būdą grąžinti kriptovaliutos turtą į įprastą rinką“.

Kriptovaliuta buvo konfiskuota per „plataus masto tyrimą“, kurį atliko prokuratūros interneto nusikaltimų padalinys. Tyrime figūravo trys asmenys, siejami su prekyba narkotikais.

Konfiskuotais ištekliais dabar disponuoja regiono vyriausybė, nusikaltėliams perleidus savo neteisėtai gautą pelną ir sulaukus „daugiametės laisvės atėmimo bausmės“.

Be bitkoinų, per operaciją buvo parduota dar devynių rūšių kriptovaliutos, dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ pranešė prokurorė Jana Ringwald.

Pasak vietos žiniasklaidos, prieš Frankfurte įsikūrusiam „Scheich“ grąžinant kriptovaliutą į atvirą rinką, lėšas reikėjo iš naujo pripažinti „švariomis“.

Heseno žemė su banku, kuris skelbiasi besispecializuojantis kriptovaliutos operacijose, pasirašė ilgalaikę sutartį; pagal ją ateityje bus parduodamas kitas konfiskuotas kriptovaliutos turtas.

Spalį kaimyninės Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės prokurorai per tiesioginį aukcioną už maždaug 12 mln. eurų pardavė 215 bitkoinų, konfiskuotų iš kibernetinių nusikaltėlių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)