Šis žingsnis žymi pastebimai tebeaštrėjantį ginčą tarp Berlyno ir Maskvos dėl kanalo, laikomo Kremliaus propagandos ruporu.

Vokietijos ryšių priežiūros tarnyba MABB nurodė, kad kanalas RT DE neprašė transliacijos licencijos ir jos negavo, o apie šį ginčą buvo informuota „Eutelsat“.

Dėl to „Eutelsat“ nutraukė RT DE programos palydovinę transliaciją“, – sakoma MABB pranešime, kurį gavo naujienų agentūra AFP.

Keliomis dienomis anksčiau platforma „YouTube“ užblokavo jau trečią vokišką RT kanalą, taip pat supykdydama Maskvą.

RT Vokietijos tarnyba nurodė, kad naujausias bandymas blokuoti kanalo transliacijas yra „neteisėtas“ Berlyno daromo politinio spaudimo rezultatas, tarp Rusijos ir Vokietijos tvyrant diplomatinei įtampai.

Anot jos, šio kanalo būstinė yra Maskvoje ir jis turi Serbijos išduotą licenciją kabelinei ir palydovinei transliacijai, o tai, pasak RT, leidžia kanalo retransliaciją Vokietijoje pagal Europos įstatymus.

Tačiau Vokietijos ryšių priežiūros tarnyba MABB Serbijos licenciją laiko nepakankama, nes RT vokiškas kanalas transliuoja „vokiškai ir yra skirtas Vokietijos rinkai“.

Todėl ji pradėjo procedūrą prieš Berlyne įsikūrusią bendrovę „RT DE Productions“.

„Transliuotojas turi iki metų pabaigos pasisakyti šiuo klausimu“, – sakė MABB direktorė Eva Flecken.

2005 metais įkurta RT, kuri anksčiau vadinosi „Russia Today“, ilgainiui išsiplėtė ir dabar yra transliuojama kabeliniais kanalais bei internetu keliomis kalbomis, įskaitant anglų, prancūzų, ispanų ir arabų.

Vakarų valstybės kaltina RT, kad ši televizija skleidžia dezinformaciją ir yra Kremliaus propagandos ruporas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį paragino užbaigti RT „diskriminaciją“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)