Jo komentarai paskelbti po to, kai JAV valstybės sekretoriaus padėjėja Europos ir Eurazijos reikalams Karen Donfried antradienį žurnalistams pasakė taip pat suprantanti, kad derybos su Rusija prasidės sausį, bet perspėjo, kad kai kurie Rusijos pasiūlymai yra „nepriimtini“.

Praėjusią savaitę Maskva pateikė Vakarams dviejų dokumentų, kuriuose keliami didžiuliai saugumo reikalavimai, projektus - vienas skirtas NATO, kitas – JAV.

„Sutarta, kad kitų metų pradžioje pirmasis (pokalbių) ratas turėtų būti dvišalis kontaktas tarp mūsų ir amerikiečių derybininkų“, – interviu Rusijos valstybės finansuojamam naujienų tinklui RT sakė S. Lavrovas.

Jo teigimu, planuojama, kad po šių derybų bus surengtos Rusijos ir NATO derybos. „Mes taip pat norime tai padaryti sausį“, - pridūrė jis. Tačiau užsienio reikalų ministras perspėjo JAV nevilkinti derybų ir pakartojo, kad nors Rusija nenori konflikto, ji pasirengusi imtis veiksmų, kad apsigintų.

"Tikimės, kad konfliktai niekam nėra pageidautinas scenarijus. Mes griežtai užtikrinsime savo saugumą tomis priemonėmis, kurias laikysime tinkamomis", - sakė S. Lavrovas RT žurnalistams.

Vakarai kaltina Rusiją planuojant pulti Ukrainą. Maskva neigia kaltinimus ir savo ruožtu pareikalavo teisinių JAV ir NATO saugumo garantijų bei įsipareigojimo stabdyti aljanso plėtrą į rytus.

Praėjusią savaitę pateiktuose reikalavimuose JAV ir NATO Maskva tvirtina, kad Aljansas privalo nepriimti naujų narių ir nesteigti karinių bazių buvusiose sovietinėse valstybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)