2021-ųjų skaičius patvirtina aukų mažėjimo tendenciją. Ankstesnis mažiausias dešimtmetį trunkančio konflikto metinis aukų skaičius – 6,8 tūkst. – buvo užfiksuotas 2020-aisiais. 2019 metais Sirijoje žuvo kiek daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Kaip rodo SOHR sukaupti duomenys, tarp šiemet žuvusių žmonių yra 1 505 civiliai, įskaitant 360 vaikų.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi nevyriausybinė organizacija, turinti šaltinių tinklą visuose Sirijos regionuose, nurodo, kad 2021 metais 297 žmonės žuvo nuo sausumos minų ar kitų užsilikusių sprogmenų.

Organizacija „Landmine Monitor“ lapkritį pranešė, kad Sirija aplenkė Afganistaną kaip šalis, kur užregistruotas didžiausias žemės minų ir kitų po karo užsilikusių sprogmenų aukų skaičius.

Sirijos karas, kilęs 2011 metais pradėjus brutaliai slopinti antivyriausybinius protestus, pastaruosius dvejus metus yra aprimęs.

Rusijos remiamos vyriausybinės pajėgos kartais vis dar smogia taikiniams šalies šiaurės vakaruose esančiame sukilėlių Idlibo anklave, bet ugnies nutraukimo susitarimo didele dalimi laikomasi.

Tuo metu „Islamo valstybės“ (IS) kovotojai, kurie pasitraukė į pogrindį, kai 2019 metais buvo sutriuškintas jų „kalifatas“, vis dar vykdo kruvinus išpuolius Sirijos rytuose.

Per Sirijos karą žuvo beveik pusė milijono žmonių, o gyventojų, dėl konflikto priverstų palikti savo namus, skaičius yra didžiausias nuo Antrojo pasaulinio karo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)