Ankstesnis infekcijų paros prieaugio antirekordas buvo užfiksuotas šių metų sausį ir tuomet siekė 44 357 atvejus.

Šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, septynių dienų sergamumo rodiklis padidėjo iki 424 atvejų 100 tūkst. gyventojų, palyginti su 377 atvejais ankstesnę parą. Taip pat patvirtintos dar 90 žmonių mirtys.

Pasak ministerijos, daugelis infekuotųjų junta tik lengvus ligos simptomus ar jų nejunta visai, o reanimacijos skyriuose dėl infekcijos gydomų žmonių skaičius antradienį siekė 1 472 ir buvo 30 didesnis nei ankstesnę parą.

Nepaisant naujo infekcijų antirekordo, šalies dienraštis „El Pais“ taip pat paskelbė, kad naujoji atmaina omikron tapo dominuojančia Madride.

Daugelis Ispanijos autonominių regionų ir centrinė vyriausybė nėra linkę sugriežtinti infekcijos plitimo ribojimų. Iki šiol tik Katalonija paskelbė apie ketinimus pažaboti naktinį gyvenimą, įvesti naktinę komendanto valandą ir riboti į restoranus bei kitas viešas vietas galinčių patekti žmonių skaičius.

Šalies premjeras Pedro Sanchezas trečiadienį planuoja vaizdo konferencijos būdu pasikalbėti su regionų lyderiais ir aptarti galimas pandemijos suvaldymo priemones.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją