Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) duomenimis, visų JAV gyventojų gyvenimo trukmė praėjusiais metais buvo 77 metai, mažesnė nei 78,8 metų 2019-aisiais. Vyrų – 74,2 metų, o moterų – 79,9 metų. Apskritai COVID buvo trečia pagal dažnumą mirties priežastis, mirė 350 tūkst. žmonių, o tai yra šiek tiek daugiau nei dešimtadalis visų registruotų mirčių, sakoma CDC ataskaitoje.

Taip pat padaugėjo kai kurių kitų mirties priežasčių, galimai susijusių su pandemijos sukeltais sunkumais gauti sveikatos priežiūros paslaugas. Pirmą kartą mirčių nuo diabeto skaičius viršijo 100 tūkst., o dėl nelaimingų atsitikimų ir netyčinių sužalojimų – 200 tūkst., irgi pirmą kartą.

Taip pat dėl pandemijos gyventojų prieaugis buvo mažiausias per istoriją, iš dalies dėl mirčių nuo viruso ir sumažėjusios imigracijos. „Gyventojų skaičiaus augimas lėtėja daugelį metų dėl mažesnio gimstamumo ir mažėjančios grynosios tarptautinės migracijos, o mirtingumas auga dėl gyventojų senėjimo“, – sakė surašymo biuro demografė Kristie Wilder.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)