Kaip jis sakė naujienų agentūrai AFP, dėl koalicijos aviacijos smūgių Irano palaikomų sukilėlių pozicijoms, „oro uostas nebegali priimti Jungtinių Tautų ar tarptautinių humanitarinių organizacijų valdomų orlaivių“.

Dauguma skrydžių į Sanos oro uostą dėl Saudo Arabijos vadovaujamos blokados yra sustabdyti nuo 2016 metų rugpjūčio. Išimtis iki šiol buvo taikoma humanitariniams reisams, kuriais teikiama gyvybiškai svarbi pagalba krizės ištiktai šaliai.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs oro uosto pareigūnas paragino JT pasirūpinti, kad antskrydžiai būtų nutraukti ir galėtų atsinaujinti reisai.

Pirmadienio vakarą koalicija pranešė sudavusi „ribotą skaičių tikslingų smūgių tikriems kariniams taikiniams Sanos tarptautiniame oro uoste“.

„Operacija buvo surengta reaguojant į grėsmę ir oro uosto infrastruktūros pasitelkimą vykdant išpuolius per sieną“, – nurodoma karinio aljanso pareiškime, išplatintame oficialiosios Saudo Arabijos naujienų agentūros SPA.

Koalicijos aviacija oro uoste smogė šešiems taikiniams, įskaitant objektus, kurie buvo naudojami „kontroliuojant sprogmenų prikrautų dronų atakas“ arba „apmokant teroristinius elementus“ prieš tokias operacijas, priduriama pareiškime.

Koalicijos teigimu, jos smūgiai „atitiko tarptautinę humanitarinę teisę“ ir neturėtų paveikti oro uosto pajėgumų.

Saudo Arabija ir jos sąjungininkės įsikišo į Jemeno pilietinį karą 2015 metais – netrukus po to, kai sukilėliai užėmė sostinę Saną.

Konfliktas sukėlė humanitarinę krizę, kurią JT laiko didžiausia pasaulyje. Žuvo jau dešimtys tūkstančių žmonių, o dauguma jeminiečių yra priklausomi nuo tarptautinės pagalbos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją