Jis tai pareiškė antradienį interviu laikraščiui „Rheinische Post“.

„Mes daugiau ar mažiau esame įsitikinę, kad maždaug nuo sausio vidurio iki mėnesio pabaigos omikron taps dominuojančia atmaina Vokietijoje“, - sakė G. Marxas. Kadangi dabar turima gana mažai informacijos apie šią atmainą, reikia susipažinti su užsienyje atliekamais tyrimais, atidžiai stebėti sergamumo tendencijas ir padėtį apskritai, pridūrė jis.

Savo ruožtu vienas Vokietijos socialdemokratų partijos vadovų Larsas Klingbeilis mano, jog VFR labiau nukentės nuo omikron atmainos negu kitos šalys. Anot jo, to priežastis – palyginti lėti gyventojų skiepijimo nuo koronaviruso tempai. „Vokietijoje susiduriame su problema dėl to, kad iki šiol pasiskiepijo tik 70 proc. gyventojų. Štai kodėl omikron gali mums smogti stipriau negu kitoms šalims“, - sakė politikas interviu redakcijų susivienijimui „Redaktionsnetzwerk Deutschland“. „Nevakcinuotų gyventojų skaičius yra rimta problema, dėl kurios gali pablogėti epidemiologinė situacija“, - pabrėžė jis.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) lapkričio 26 d. paženklino Afrikos pietuose aptiktą koronaviruso atmainą В.1.1.529 graikų abėcėlės raide omikron. Pasak PSO atstovų, ši koronaviruso atmaina turi daug mutacijų, kai kurios iš jų kelia susirūpinimą.

Pasaulinis omikron atmainos plitimo epicentras yra Afrikos pietūs. Daugiausia ja užsikrėtusių žmonių užregistruota Pietų Afrikos Respublikoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją