JAE yra laikomi viena liberalesnių šalių Persijos įlankos regione, kur kino filmai su suaugusiems skirtu turiniu dažnai yra cenzūruojami ir redaguojami.

Pastaraisiais metais šalis daugiausia konservatyviame regione pozicionuoja save kaip modernizuojanti jėga. Šalies Žiniasklaidos reguliavimo biuras tviteryje pranešė, jog šalyje galiojanti kino filmų turinio reitingavimo sistema bus papildyta 21+ amžiaus cenzu.

„Pagal šią klasifikaciją tarptautinės kino filmų versijos bus rodomos kino teatruose, akcentuojant būtinybę griežtai laikytis amžiaus klasifikacijos standartų įleidžiant žiūrovus“, – nurodė biuras.

Praėjusiais metais Jungtiniuose Arabų Emyratuose buvo pakeista nemažai įstatymų, kuriais liberalizuojamas socialinis gyvenimas ir siekiama gerinti šalies progresyvumo įvaizdį. Be kita ko, šalyje panaikintas draudimas nesusituokusioms poroms kartu gyventi, sušvelninti apribojimai dėl alkoholio vartojimo, o taip pat nuspręsta siūlyti ilgalaikio pragyvenimo šalyje galimybes.

Anksčiau šią mėnesį JAE taip pat pranešė, kad bus pereita prie vakarietiško stiliaus šeštadienio-sekmadienio savaitgalio. Ekspertai sako, kad tai yra sprendimas išlaikyti savo pranašumą prieš regioninius konkurentus.

Nuo ateinančių metų sausio 1 d. JAE taps vienintele šalimi Persijos įlankos regione, kur savaitgalis bus ne penktadienį (maldos dieną musulmonams) ir šeštadienį, o šeštadienį ir sekmadienį.

Verta paminėti, kad Jungtiniuose Arabų Emyratuose užsieniečiai sudaro 90 proc. iš dešimties milijonų šalies gyventojų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją