Manoma, kad vaikas, kuriam yra vos vieneri, buvo tarp daugiau nei 500 žmonių, kurie per pastarąsias dvi dienas į atvyko nedidelę salą per septynis kartus, rašo dienraštis „Repubblica“.

Gelbėtojai vaiką pastebėjo valtyje su maždaug 70 vyrų, kuri atplaukė penktadienį, rašo dienraštis.

„Jis perplaukė Viduržemio jūrą dar net nemokėdamas vaikščioti. Jis vienas įveikė bangas <...> Tačiau yra per mažas, kad pasakytų savo vardą ir papasakotų savo istoriją“, – parašė dienraštis.

Kiti migrantai teigė nepažįstantys vaiko, bet, kaip pranešama, tėvai maldavo jį prižiūrėti kelionės metu. Gali būti, kad jiems nebuvo leista su juo įlipti, rašo dienraštis.

Tarp atvykusiųjų buvo ir 14 metų paauglys, kurio motina žuvo per gelbėjimo operaciją netoli salos.

„Moteris keliavo valtimi su kitais 25 žmonėmis, įskaitant jos sūnų, kuris matė, kaip nuskendo jo motina“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė humanitarinės pagalbos organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF).

„Dar viena netektis ant Europos slenksčio, kurios buvo galima išvengti, dar viena gyvybė, kurią pražudė neatsakinga migracijos politika“, – pridūrė organizacija

Tarptautinės migracijos organizacijos (IOM) duomenimis, šiais metais kirsdami Viduržemio jūrą jau žuvo apie 1 340 žmonių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)