Tailando kalėjimai yra liūdnai pagarsėję dėl perpildymo ir stengiasi pažaboti viruso plitimą – koronavirusu užsikrėtė daugiau nei 87 000 kalinių, 185 iš jų mirė, teigia Pataisos departamentas.

Ketvirtadienio vakarą viename pietų Tailando kalėjime ėmė siautėti maždaug 400 kalinių, reikalaudami izoliuoti koronavirusu užsikrėtusius kalinius. Pareigūnai šeštadienį rengėsi patikrinti ten padarytą žalą.

Įkalinimo įstaigoje kali daugiau nei 2 100 asmenų, o maždaug 300 kalinių COVID-19 testai buvo teigiami.

Kaliniai penktadienio vakarą sukėlė gaisrą patalpose, kur miega, o diena anksčiau ten irgi surengtas padegimas. Vėliau buvo suimtas 31 žmogus.

Jie buvo nuvežti į griežto režimo kalėjimą, sakė nacionalinės policijos atstovas Kissana Phathanacharoenas.

„Nėra žuvusiųjų, tik nedideli sužeidimai“, – pridūrė jis, vietos žiniasklaidai pranešus, kad 14 kalinių buvo sužeisti guminėmis kulkomis.

„Nuo praėjusios nakties padėtis buvo suvaldyta, o kalėjimo pareigūnai tikrins žalą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Krabio vyriausybės pareigūnas.

Pasak Pataisos departamento, beveik 93 proc. iš 281 535 Tailando kalinių yra visiškai paskiepyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją