Pranešimas pasirodė smarkiai išaugus įtampai tarp Vakarų ir Rusijos, sutelkusios dideles pajėgas prie Ukrainos sienos. Vakarai jau kelios savaitės kaltina Maskvą planuojant invaziją į Ukrainą ir įspėja, kad į puolimą būtų atsakyta skaudžiomis sankcijomis.

Kijevas su prorusiškais separatistais dviejuose rytiniuose regionuose kovoja nuo 2014 metų, kai Kremlius atplėšė nuo Ukrainos Krymo pusiasalį ir pradėjo remti separatistus Donbase.

Ukrainos kariuomenės pranešime sakoma, kad separatistai apšaudė jos pozicijas iš granatsvaidžių ir minosvaidžių.

Vienas karys žuvo, o kitas buvo sužeistas, socialiniame tinkle „Facebook“ nurodė kariškiai.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Rusiją siunčiant karių ir ginklų separatistams paremti, bet Maskva tai neigia.

Nuo metų pradžios per Ukrainos rytuose rusenantį konfliktą jau žuvo 65 ukrainiečių kariai, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami oficialūs duomenys. Per visus praėjusius metus Rytų Ukrainoje žuvo 50 karių.

Rusija prie Ukrainos sienų yra sutelkusi, įvairiais vertinimais, nuo 70 tūkst. iki 100 tūkst. savo karių.

JAV prezidentas Joe Bidenas įspėjo Rusijos lyderį Vladimirą Putiną dėl beprecedenčių sankcijų, jei rusų pajėgos puls Ukrainą.

Europos Sąjungos lyderiai ketvirtadienį paragino Maskvą sustabdyti pajėgų telkimą ir grįžti prie Prancūzijos ir Vokietijos vadovaujamų derybų.

Konfliktas Rytų Ukrainoje jau pareikalavo daugiau kaip 13 tūkst. gyvybių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)