2019 metais Konservatorių partija Šiaurės Šropšyre centrinėje Anglijoje vietą parlamente laimėjo didžiule persvara, bet šio ketvirtadienio rinkimus čia užtikrintai laimėjo Liberalų demokratų partija.

Rezultatas pakurstys maišto nuotaikas tarp konservatorių įstatymų leidėjų ir kelia rimtų klausimų dėl paties B. Johnsono vadovavimo.

57 metų B. Johnsonui jau pakenkė maždaug šimto jo partijos parlamentarų antradienio maištas prieš vyriausybės sprendimą įvesti skiepų „pasus“ dideliems renginiams.

Ministro pirmininko autoritetą pastarosiomis savaitėmis taip pat klibino įtarimai korupcija ir pranešimai, kad jis ir jo darbuotojai per praėjusių metų Kalėdas pažeidė kovai su pandemija įvestus suvaržymus.

Rinkimai saugia laikytoje kaimiškojoje apygardoje, kur vos prieš dvejus metus konservatoriai laimėjo 23 tūkst. balsų persvara, turėjo būti eilinė pergalė, bet kelias savaites skelbtos nepalankios antraštės juos pavertė sukrečiančiu pralaimėjimu beveik 6 tūkst. balsų.

Kaip sakė rinkimus Šiaurės Šropšyre laimėjusi kandidatė Helen Morgan, rinkėjai „garsiai ir aiškiai“ pasiuntė žinią B. Johnsonui, kad su jo „partija baigta“.

Krizės pojūtį stiprina ir augantis naujų užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejų skaičius.

Ketvirtadienį vyriausybė paskelbė, kad šalyje per ankstesnę parą užregistruota rekordiškai daug – kone 89 tūkst. – naujų užsikrėtimo atvejų. Ankstesnis rekordinis COVID-19 atvejų skaičius buvo užfiksuotas trečiadienį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)