Pro pajuodusius išdužusių langų rėmus matėsi apdegęs klinikos interjeras. Ugniagesiai bandė kabinti brezentinius užklotus, kad uždengtų įvykio vietą nuo smalsuolių akių po daugiau nei pusvalandį trukusio liepsnų siautėjimo penktadienio rytą pastato ketvirtame aukšte.

„Savivaldybės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba tiria gaisro priežastis. Gavau pranešimą, kad Osakos policija tiria šį gaisrą kaip galimą padegimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Osakos prefektūros gubernatorius Hirofumi Yoshimura.

Japonijos žiniasklaida skelbia, kad gaisrą sukėlė šeštą ar septintą dešimtį metų einantis vyras, panaudojęs degų skystį.

Osaka yra stambus ekonomikos centras ir antras pagal dydį metropolis po Tokijo.

Japonijoje žmonių aukų nusinešantys gaisrai yra retenybė, nes šalyje galioja griežti priešgaisrinio saugumo reikalavimai, smurtinių nusikaltimų taip pat pasitaiko retai.

Šalies ministras pirmininkas Fumio Kishida išreiškė „nuoširdžią užuojautą“ žuvusiųjų artimiesiems ir tiems, kurie per gaisrą buvo sužeisti.

„Turime prisikasti iki šio siaubingo įvykio esmės. Turime išsiaiškinti jo priežastį ir kaip tai įvyko. Ir mes privalome imtis priemonių, kad tai nepasikartotų ir vėl“, – kalbėjo jis.

Į gaisro vietą judriame verslo rajone netoli Kitašinčio traukinių stoties atskubėjo dešimtys ugniagesių automobilių.

Televizija „Fuji TV“ pranešė, kad dauguma gaisro aukų mirė apsinuodiję anglies monoksidu.

Prieš metus vienam vyrui buvo pareikšti kaltinimai dėl 2019 metais kilusio gaisro Kioto animacijos studijoje, per kurį žuvo 36 žmonės. Tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs nusikaltimas šalyje per kelis dešimtmečius.

2008 metais Osakoje per padegimo sukeltą gaisrą vaizdo technikos parduotuvėje žuvo 16 žmonių. Gaisro kaltininkas dabar laukia mirties bausmės įvykdymo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją