„Marija sulaikyta, ji vežama į policijos skyrių“, – nurodė advokatas.

Teisėsaugos institucijų komentarų naujienų agentūrai „Interfax“ kol kas nepavyko gauti.

Anksčiau ketvirtadienį pranešta, kad prie savo namų Maskvoje buvo sulaikyta kita „Pussy Riot“ narė, savivaldybės deputatė Liudmila (Liusia) Štein.

Ji buvo nuvežta į policijos komisariatą, kur jai buvo surašytas protokolas pagal straipsnį dėl propagandos ir viešo nacių atributikos ar simbolių demonstravimo.

Šis straipsnis numato 1 000–2 000 rublių (12–24 eurų) administracinę baudą.

L. Štein tviteryje paaiškino, kad tai susiję su 2018 metų publikacija, kurioje buvo paskelbta vaizdo įrašo, kuriame ji matoma dėvinti SS karininko kepurę, ekrano kopija.

Vasarą L. Štein buvo nekart sulaikyta policijos kartu su kitais „Pussy Riot“ nariais.

Rugpjūčio 24 dieną Maskvos Preobraženskojės rajono teismas vieniems metams apribojo L. Štein laisvę, pripažinęs ją kalta dėl kurstymo pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles, sukėlusio masinio žmonių susirgimo grėsmę.

M. Aliochinai, pripažintai kalta kovos su COVID-19 taisyklių pažeidimais per protestus, skirtus palaikyti kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną, Maskvos teismas skyrė tokią pat bausmę.

Protestai vyko sausio mėnesį, kai A. Navalnas buvo sulaikytas jam sugrįžus į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Feministinės grupės veteranė M. Aliochina anksčiau praleido dvejus metus kalėjime už tai, kad 2012-aisiais kartu su kitomis balaklavas dėvėjusiomis „Pussy Riot“ narėmis surengė protesto performansą Kristaus Išganytojo katedroje Maskvoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją