„Russia Today“ anksčiau vadinta žiniasklaidos priemonė savo tinklapyje paskelbė, kad „YouTube“ „be jokio paaiškinimo“ išjungė jos neseniai paleistą kanalą „Auf Sendung“ (Eteryje).

Visą parą rodomą rusų televiziją tebegalima žiūrėti kitose platformose, įskaitant RT DE svetainę.

„YouTube“ atstovas spaudai naujienų agentūrai AFP pranešė, kad kanalas buvo užblokuotas dėl bandymo apeiti ankstesnį RT vokiškų kanalų RT DE ir „Der Fehlende Part“ išjungimą.

„Išjungus kanalą, [turinį] įkeliančiam asmeniui neleidžiama naudoti, turėti ar kurti kitus „YouTube“ kanalus“, – nurodė atstovas.

„Dėl šio bandymo apeiti taisykles naujasis kanalas „RT auf Sendung“ buvo visam laikui pašalintas už „YouTube“ paslaugų teikimo sąlygų pažeidimą“, – pridūrė jis.

Rugsėjį IT milžinei „Google“ priklausanti „YouTube“ įspėjo RT DE dėl COVID-19 dezinformacijos gairių pažeidimo, o paskui uždarė du kanalus dėl vartojimo sąlygų pažeidimo.

Tas žingsnis supykdė Rusiją: Maskva apkaltino „YouTube“ „cenzūra“ ir pareiškė, kad prie draudimo tikriausiai prisidėjo Vokietijos valdžia, dvišaliuose diplomatiniuose santykiuose tvyrant įtampai.

Berlynas atmetė tokius kaltinimus ir pareiškė neturįs nieko bendra su „YouTube“ sprendimu.

Naujausias ginčas dėl „YouTube“ politikos kilo tvyrant didelei įtampai tarp Rusijos ir Vokietijos dėl išvakarėse vokiečių teismo priimto sprendimo iki gyvos galvos pasiųsti už grotų rusą, pripažintą kaltu dėl 2019 metais Berlyne įvykdytos žmogžudystės, kaip įtariama, užsakytos Maskvos.

Šis sprendimas paskatino Vokietiją išsiųsti du rusų diplomatus.

Berlynas taip pat antrino kitų Vakarų valstybių susirūpinimui dėl Rusijos karių telkimo Ukrainos pasienyje, o naujasis vokiečių kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) trečiadienį perspėjo, kad Kremlius už įsiveržimą į Ukrainą „brangiai sumokėtų“.

Valstybės finansuojamas RT, pradėjęs transliuoti 2005 metais kaip „Russia Today“, išsiplėtė ir pradėjo rodyti laidas anglų, prancūzų, ispanų ir arabų kalbomis.

Šis transliuotojas prieštaringai vertinamas daugelyje šalių, įskaitant Jungtines Valstijas, kur jam teko užsiregistruoti „užsienio agentu“, taip pat Jungtinę Karalystę, kur priežiūros tarnybos grasina panaikinti jo transliavimo licenciją.

Kanalo programas yra uždrausta retransliuoti keliose šalyse, įskaitant Lietuvą ir Latviją. Rusijos valdžia draudimą vadina nedraugišku sprendimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)