Vienintelis likęs gyvas prezidento Johno F. Kennedy vaikas, kurios kandidatūrą turės patvirtinti Senatas, prezidento Baracko Obamos laikais dirbo ambasadore Japonijoje.

Ši kandidatūra, apie kurią jau seniai sklandė gandai, buvo paskirta beveik po metų J. Bideno prezidentavimo, nes jo varžovai respublikonai Senate vilkino daugelį svarbių diplomatinių paskyrimų.

64 metų buvusi pirmoji duktė dešimtmečius atmetinėjo Demokratų partijos raginimus kandidatuoti į politinius postus, teikdama pirmenybę ramesniam gyvenimui, pavyzdžiui, rašymui apie pilietines laisves ir darbą Niujorko Metropoliteno meno muziejuje.

Tačiau per 2008 metų rinkimus ji vėl išpopuliarėjo kaip ryžtinga B. Obamos šalininkė, apibūdinusi būsimąjį pirmąjį juodaodį prezidentą, kurio administracijoje J. Bidenas ėjo viceprezidento pareigas, kaip įkvepiančią asmenybę, primenančią jos tėvą.

Australija ir Japonija yra vienos iš artimiausių JAV sąjungininkių, o JAV ambasadoriai ten visada būdavo šiltai sutinkami.

Tačiau Australijoje, kaip ir Japonijoje, C. Kennedy sieks stiprinti JAV dvišalius santykius smarkiai išaugusios įtampos su vis labiau stiprėjančia Kinija fone.

Rugsėjį J. Bidenas paskelbė apie naują trišalį aljansą su Australija ir Jungtine Karalyste, pagal kurį Australija ketina įsigyti JAV branduolinių povandeninių laivų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją