Palerme, Sicilijoje, gyvenantis vyras nuo 2008 m. gavo mažiausiai 170 tūkst. eurų pašalpų, kai buvo patvirtinta, jog jis yra „visiškai aklas“ dėl įgimtos problemos, pranešė vietos žiniasklaida.

Italijos finansų policijai kilo įtarimų, kai 2018 metais jis atnaujino vairuotojo pažymėjimą, pranešė žiniasklaida. Per patikrinimą pareigūnai matė vyrą vairuojantį ir tuo pačiu metu renkantį numerį telefonu, žiūrinėjantį į parduotuvių vitrinas ir vaikštinėjantį judriame prekybos centre bei mokantį dukrą važiuoti dviračiu.

40-metis taip pat buvo pastebėtas važinėjantis motoroleriu be draudimo, pranešė „Palermo Today“ ir pridūrė, kad vyras buvo pramintas „Berluskoniu“ pagal buvusį Italijos ministrą pirmininką, paskui kurį velkasi teisinių problemų šleifas.

Vyras pareigūnams jau buvo žinomas – pernai jis pirmą kartą buvo nuteistas beveik 15 metų laisvės atėmimo bausme už tai, kad priklausė grupei, inscenizuodavusiai eismo įvykius, kad gautų draudimo išmokas. Byla nagrinėjama apeliacine tvarka.

Nors buvo garažo savininkas, jis taip pat gavo vadinamąsias Italijos „bazines pajamas“ – skurdžiausiems šalies piliečiams kas mėnesį mokamą socialinę išmoką.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją