Aukščiausias JAV diplomatas ketvirtadienį Bankoke turėjo susitikti su Tailando pareigūnais po apsilankymo Indonezijoje ir Malaizijoje, tačiau šis paskutinis kelionės po tris šalis etapas buvo atšauktas. A. Blinkenas pasakė Tailando užsienio reikalų ministrui Donui Pramudwinai, kad „grįžta į Vašingtoną dėl didelio atsargumo“, sakė atstovas. Jis pridūrė, kad antradienio vakarą atvykus į Malaiziją kartu keliavusio žurnalisto COVID testas buvo teigiamas. Pasak jo, jokių kitų spaudos atstovų ar A. Blinkenui artimų patarėjų testai nebuvo teigiami.

JAV ambasados Malaizijoje pareiškime sakoma, kad COVID-19 užsikrėtęs asmuo nedalyvavo jokioje A. Blinkeno suplanuotoje veikloje Kvala Lumpūre. Žurnalistas dabar izoliuotas Kvala Lumpūre pagal vietos reikalavimus.

Valstybės departamento atstovas spaudai su A. Blinkenu keliaujantiems žurnalistams sakė, kad sprendimas baigti kelionę priimtas, siekiant „sumažinti COVID-19 plitimo riziką ir teikiant pirmenybę keliaujančios JAV delegacijos sveikatai ir saugai“.

JAV ambasada Džakartoje tviteryje pranešė, kad visų grupės narių testai Indonezijoje buvo neigiami. Prieš grįždamas į Jungtines Valstijas A. Blinkeno lėktuvas trumpai sustos Tailande, jokios oficialios derybos į darbotvarkę neįtrauktos. Iš pradžių grįždamas į Vašingtoną A. Blinkenas turėjo sustoti Havajuose.

A. Blinkeno kelionės tikslas buvo mesti iššūkį vis labiau įsitvirtinančiai Kinijai ir atkurti JAV įtaką Azijoje po neramios ir nenuspėjamos Donaldo Trumpo eros. Kelionę jis pradėjo Džakartoje, kur susitiko su Indonezijos prezidentu Joko Widodo, o trečiadienį Kvala Lumpūre surengė bendrą spaudos konferenciją su Malaizijos užsienio reikalų ministru Saifuddinu Abdullah. Prieš atvykdamas į Indoneziją, A. Blinkenas dalyvavo Didžiojo septyneto (G7) užsienio reikalų ministrų susitikime Didžiojoje Britanijoje.