Italijos vyriausybė lapkričio pabaigoje, šaliai susidūrus su ketvirtąja COVID-19 pandemijos banga, išplėtė įpareigojimus skiepytis.

Sveikatos sektoriaus darbuotojams, kuriems vakcinos reikėjo nuo balandžio mėnesio, turės pasiskiepyti trečiąja doze.

Kadangi skiepų pažymėjimų galiojimas baigiasi po devynių mėnesių, revakcinacija taip pat privaloma visiems darbuotojams, kuriems galiojo reikalavimas pasiskiepyti, išskyrus asmenis, kuriems skiepai kėlė pavojų sveikatai.

Nesilaikantiems privalomo skiepijimo reikalavimų darbuotojams nebus mokamas darbo užmokestis. Jiems taip pat gresia baudos iki 1 000 eurų.

Gruodžio 6 dieną Italijos vyriausybė jau sugriežtino apribojimus, neleisdama neskiepytiems asmenims dalyvauti daugelyje viešų renginių.

Nuo praėjusios savaitės tik pasiskiepijusiems arba pasveikusiems nuo COVID-19 leidžiama valgyti restoranų viduje, eiti į kiną, linksmintis klubuose ir lankytis futbolo rungtynėse stadione.

Šios taisyklės galios iki sausio 15 dienos.

Taip pat griežtinamos taisyklės viešajame transporte ir viešbučiuose: norint keliauti metro, autobusais ir traukiniais, reikia turėti vadinamąjį „žaliąjį pasą“.

Ketvirtadienį pradedami skiepyti 5–12 metų amžiaus vaikai.

Italijos pastangos kontroliuoti COVID-19 plitimą patiria regresą. Antradienį sveikatos priežiūros institucijos užregistravo 20 700 naujų užsikrėtimo atvejų ir 120 mirčių nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės