Nuo antradienio visiškai paskiepyti žmonės, turėję kontaktą su asmeniu, kuriam patvirtinta COVID-19 infekcija, privalės septynias dienas kasdien atlikti greituosius serologinius testus, o nepasiskiepijusieji turės 10 dienų izoliuotis, pranešė Sveikatos ir socialinės rūpybos departamentas.

Omikron atmaina sparčiai plinta Jungtinėje Karalystėje, manoma, kad iki gruodžio vidurio ji taps dominuojančia“, – sakė sveikatos apsaugos sekretorius Sajidas Javidas.

„Imamės šios proporcingos ir praktiškesnės priemonės, kad sumažintume poveikį kasdieniam žmonių gyvenimui ir kartu padėtume sumažinti omikron plitimą“, – pridūrė jis.

Didžioji Britanija tikisi, kad vakcinacija padės sustabdyti greitą viruso plitimą ir išlaikyti ekonomiką atvirą, tačiau baiminasi, kad ligoninės, kurių krūvis jau ir taip yra padidėjęs dėl gripo ir kitų sezoninių kvėpavimo takų infekcijų, gali būti perpildytos.

S. Javidas paragino visus, turinčius teisę papildomai pasiskiepyti, kuo greičiau tą padaryti.

Vyriausybė užsibrėžė tikslą visus asmenis nuo 18 metų iki sausio pabaigos paskiepyti sustiprinančiąja vakcinos doze. Nuo kitos savaitės papildomą skiepą galės gauti asmenys nuo 30 metų.

Vyriausybė Londone nustato tik Anglijos politiką. Sprendimus dėl sveikatos apsaugos Škotijoje, Velse ir Šiaurės Airijoje priima vietos valdžia.

Sekmadienį paskelbtos priemonės papildo Jungtinės Karalystės premjero Boriso Johnsono pasiūlytas priemones kovai su omikron atmaina, tarp jų – grįžti prie darbo iš namų ir galbūt įvesti reikalavimą tam tikrose vietose turėti COVID-19 skiepų pasą.

Parlamento nariai dėl šių pasiūlymų balsuos antradienį.

Jungtinė Karalystė – viena iš labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusių valstybių, joje nuo šios ligos jau mirė per 146 tūkst. žmonių. Šalies gyventojai pradėti masiškai skiepyti nuo koronaviruso šiek tiek daugiau nei prieš metus.

Užsikrėtimo lygis išlieka labai aukštas – koronavirusas kasdien nustatomas apie 50 tūkst. žmonių.

Už vakcinaciją atsakingas ministras Nadhimas Zahawi sekmadienį pranešė, kad praėjus kiek daugiau nei dviem savaitėms po to, kai omikron atmaina buvo aptikta Didžiojoje Britanijoje, į ligoninę paguldyti pirmieji ja užsikrėtę žmonės.

Londone, omikron atmaina šiuo metu sudaro apie trečdalį visų COVID-19 atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės