Ankstesnę dieną buvo skelbta apie 30 288 naujus COVID-19 atvejus ir 1 171 paciento mirtį.

Maskvoje per pastarąją parą patvirtinta 2 862 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai, o antrame pagal dydį Rusijos mieste Sankt Peterburge jų buvo 2 012.

Sostinėje per pastarąją parą mirė 88, o Sankt Peterburge – 63 COVID-19 pacientai.

Nuo pandemijos pradžios Rusijoje užregistruoti iš viso 10 016 869 COVID-19 atvejai, 289 483 užsikrėtę žmonės mirė. Persirgę koronavirusine infekcija šalyje pasveiko 8 741 355 pacientai, iš jų 31 391 – per praėjusią parą.

Oficialiai patvirtintų COVID-19 aukų skaičius Rusijoje yra daug didesnis negu bet kurioje kitoje Europos šalyje, bet kai kurie ekspertai mano, kad iš tikrųjų liga pareikalavo reikšmingai daugiau gyvybių.

Rusijos federalinė statistikos agentūra „Rosstat“ lapkričio pabaigoje paskelbė, kad spalį šalyje nuo koronaviruso mirė kone 75 tūkst. žmonių – daugiausia nuo pandemijos pradžios.

Pasak agentūros, nuo tada, kai Rusija užregistravo pirmąjį atvejį, šalyje COVID-19 pareikalavo daugiau nei 520 tūkst. gyvybių.

Rusijos pareigūnai yra sakę, kad operatyvinis štabas atsižvelgia tik į atvejus, kai pagrindinė mirties priežastis yra COVID-19, ir naudoja medicinos įstaigų pateikiamus duomenis. Tuo metu „Rosstat“, skaičiuodama su COVID-19 susijusius mirties atvejus, vertina daugiau kriterijų, o duomenis gauna iš civilinės metrikacijos biurų, kur užbaigiamas mirties atvejų įregistravimo procesas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Dalintis
Nuomonės