Taip pat pranešta apie aukas „katastrofišką žalą“ patyrusiame Ilinojuje įsikūrusiame interneto prekybos milžinės „Amazon“ sandėlyje, kur įstrigo apie 100 darbuotojų.

Anot vieno pareigūno, stichija labiausiai paveikė Kentukio vakarinį miestelį Meifildą, kur užfiksuotas „didžiulio masto nuniokojimas“.

Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukų ir vaizdo įrašų, kuriuose matyti, kad ištisi miestelio kvartalai sulyginti su žeme.

„Beveik neabejojome, kad netekome daugiau kaip 50 kentukiečių. Dabar esu įsitikinęs, kad šis skaičius viršija 70. Iš tikrųjų iki dienos pabaigos jis gali viršyti 100“, – Meifilde kalbėjo gubernatorius Andy Beshear per vidurdienį vietos laiku surengtą spaudos konferenciją.

Anksčiau jis sakė, kad žvakių fabrike sugriuvus stogui Meifilde „įvyko masinis nelaimingas atsitikimas“.

Arkanzase mažiausiai vienas žmogus žuvo tornadui „kone visiškai sunaikinus“ slaugos namus, nurodė vietos valdžia. Pasak žiniasklaidos, dar vienas asmuo žuvo kitur valstijoje.

Misūrio ir Tenesio miestus taip pat siaubė vieni galingiausių per daugelį metų tornadų.

JAV prezidentas Joe Bidenas per „Twitter“ parašė, kad smarkios audros sukėlė „neįsivaizduojamą tragediją“ regione. Valstybės vadovas pažadėjo suteikti visą reikalingą federalinę pagalbą.