63 metų generolas Bipinas Rawatas, jo žmona ir 11 kitų kariškių žuvo trečiadienį sudužus jų sraigtasparniui.

B. Rawatas ir jo žmona buvo kremuoti drauge ant to paties laidotuvių laužo. Poros dukterims jį uždegant, nuaidėjo 17 šūvių saliutas.

B. Rawatas buvo pirmasis Indijos Gynybos štabo viršininkas – šis postas buvo sukurtas jam. Jis buvo tiesmukas, prieštaringai vertinamas, bet populiarus karininkas, laikomas artimu premjerui Narendrai Modi.

Indija per jo laidotuves parodė visą įmanomą karinę pagarbą. Lafetą su jo karstu traukė šarvuota transporto priemonė, jį lydėjo saugumo pajėgų narių gretos.

Palei procesijos maršrutą susirinkę gyventojai mojavo Indijos vėliavomis ir skandavo „Tegyvuoja Motina Indija“, „Rawatas gyvuos, kol bus Saulė ir Mėnulis“.

Procesiją ir kremavimo ceremoniją tiesiogiai transliavo kelios televizijos. Jų vedėjai B. Rawatą vadino „tikru kariu“, sulaukusiu „paskutinio pagerbimo“.

Indijos oro pajėgos penktadienį pranešė pradėjusios trijų tarnybų tyrimą dėl sraigtasparnio sudužimo netoli kariškių koledžo pietinėje Tamil Nadu valstijoje. Katastrofą išgyveno tik vienas sraigtasparnyje buvęs žmogus.

„Tyrimas bus sparčiai užbaigtas, faktai [bus] paviešinti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė oro pajėgos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)