Išpuolio priežastis kol kas nenustatyta, tačiau nusikaltėlių gaujos, kurių narius vietos gyventojai vadina „banditais“, jau daugelį metų terorizuoja bendruomenes Nigerijos šiaurės vakarinėje ir centrinėje dalyje.

Gerai ginkluoti motociklininkai trečiadienį įsiveržė į atokų Barės kaimą Mašegu rajone ir apšaudė mečetę, kur meldėsi tikintieji, pranešė vietos policijos viršininkas Monday Bala Kuryasas.

„Užpuolikai nužudė devynis mečetėje buvusius musulmonus maldininkus, o dar kelis sužeidė“, – sakė M. B. Kuryasas.

Anot jo, atakos vietoje buvo dislokuotos jungtinės policijos ir savigynos būrių pajėgos, o sužeistieji nugabenti į netoliese esančią ligoninę.

Tuo metu kaime gyvenantis Amadu Hamisu pranešė, kad po išpuolio vietos gyventojai mečetėje aptiko 16 kūnų.

„Iš viso žuvo 16 mečetėje besimeldusių žmonių. Išnešėme jų kūnus iš mečetės“, – naujienų agentūrai AFP sakė A. Hamisu.

Rajone veikiančios gaujos, kaip manoma, neturinčios ideologinių motyvų, pastaraisiais mėnesiais tapo brutalesnės.

Spalį tame pačiame rajone esančiame Maza Kukos kaime per rytines pamaldas mečetėje banditai nušovė 16 musulmonų maldininkų.

Analitikai ir gyventojai perspėja, kad į kai kurias gaujas infiltravosi džihadistai kovotojai iš šiaurės rytų, kurie netgi perėmė kai kurių atokių gyvenviečių kontrolę Nigerio valstijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)