Miesto taryba antradienį vienbalsiai nusprendė Naujojo Hampšyro aveniu 213 m atkarpą nuo ambasados iki pastatų komplekso „Watergate“ simboliškai pavadinti disidento ir žurnalisto J. Khashoggi, nužudymo metu dirbusio laikraščiui „The Washington Post“, vardu.

„Savo žurnalistika Jamalas Khashoggi įnirtingai gynė demokratiją, žmogaus teises ir įstatymo viršenybę, – sakoma miesto tarybos pranešime. – Pavadindama gatvę priešais Saudo Arabijos karališkąją ambasadą Jamalo Khashoggi vardu, Apygarda sukuria tokį memorialą jo garbei, kokio negalima paslėpti.“

59 metų J. Khashoggi, Saudo Arabijos monarchijos kritikas, buvo nužudytas 2018 metų spalio 2 dieną Saudo Arabijos konsulate Stambule Turkijoje, kur iš JAV nuvyko ketindamas susitvarkyti dokumentus santuokai su Turkijos pilietybę turinčia sužadėtine.

Pasak JAV ir Turkijos pareigūnų, J. Khashoggi buvo pasmaugtas, o jo kūnas supjaustytas pjūklu. Jo palaikai taip ir nebuvo surasti.

Žudikų komandą sudarė vyrai, glaudžiai susiję su Saudo Arabijos sosto įpėdinio princo Mohammedo bin Salmano rūmais. Vakarų žvalgyba kaltina princą leidus nužudyti J. Khashoggi.

Saudo Arabijos ambasada neatsakė į prašymą pakomentuoti Vašingtono miesto tarybos sprendimą.

Tikimasi, kad tarybos sprendimą pasirašys Vašingtono merė Muriel Bowser ir kad jam neprieštaraus JAV Kongresas, peržiūrintis visus JAV sostinės vyriausybės įstatymus.

2018 metais Vašingtonas gatvę prie Rusijos ambasados pavadino garsaus Vladimiro Putino kritiko Boriso Nemcovo, trejais metais anksčiau nužudyto Maskvoje, vardu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją