„Turint omenyje omikron atmainą, dvi dozės nereiškia baigtos vakcinacijos schemos ir pakankamos apsaugos. Jei omikron, kaip atrodo, toliau plis, moksliniu požiūriu tikslinga stiprinančiąją dozę pasiūlyti jau po trijų mėnesių“, – sakė U. Sahinas žurnalui „Spiegel“. Didžiojoje Britanijoje, pavyzdžiui, tai jau daroma.

Vakcinos gamintojos „Biontech“ ir „Pfizer“ jau trečiadienį pranešė, kad tam, kad žmogus būtų pakankamai apsaugotas nuo omikron atmainos, reikalingos trys jų preparato dozės. Remiantis pirmaisiais laboratoriniais duomenimis, dvi vakcinos nepakankamai saugo nuo užsikrėtimo neseniai aptikta atmaina. Tačiau įmonės mano, kad nuo sunkios ligos eigos dvi dozės ir toliau apsaugo.

Europos vaistų agentūra (EVA) taip pat pareiškė, kad skiepytis stiprinančiąja COVID-19 vakcinos doze „saugu ir veiksminga“ praėjus jau trims mėnesiams po antrosios.

„Šiuo metu turimi duomenys rodo, kad saugu ir veiksminga stiprinančiąją dozę gauti praėjus jau trims mėnesiams po pirminės imunizacijos“, - sakė EVA vakcinacijos strategijos vadovas Marco Cavaleris.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)