L. Truss sakė, kad trečiadienį susitinka su Ukrainos kolega ir pasiūlys „glaudesnį strateginį bendradarbiavimą“, kai viename renginyje jos buvo paklausta, ar JK galėtų dislokuoti daugiau karių šalyje, į kurią, kaip baiminamasi, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali pradėti invaziją.

Ji sakė, kad Rusija turi „gerbti Ukrainos suverenitetą ir teritorinį vientisumą“.

Tai skelbiama po to, kai buvo pranešta, kad JAV prezidento Joe Bideno ir V. Putino derybose padaryta mažai pažangos.

J. Bidenas „tiesiai pasakė prezidentui V. Putinui, kad jei Rusija toliau veršis į Ukrainą, JAV ir mūsų sąjungininkai Europoje atsakys griežtomis ekonominėmis priemonėmis“, sakė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake‘as Sullivanas.

V. Putinas, pasak jo patarėjo užsienio reikalams Jurijaus Ušakovo, taip pat tiesiai pareiškė JAV prezidentui, kad „Rusijos kariai yra savo teritorijoje ir niekam nekelia grėsmės“.

L. Truss trečiadienį sakė: „Praėjusią savaitę aplankiau mūsų karius Estijoje ir prisijungiau prie NATO užsienio reikalų ministrų Rygoje“.

„Kartu mes pasiųsime aiškią žinią, kad bet koks Rusijos įsiveržimas į Ukrainą būtų strateginė klaida. Kaip sakė prezidentas J. Bidenas, teks sumokėti „labai realią kainą“, – kalbėjo L. Truss. – Palaikome Ukrainą, remdami jos saugumą ir gynybą, padėdami jai tapti labiau energetiškai nepriklausoma. Šiandien dar susitiksiu su savo kolega iš Ukrainos Dmytro Kuleba, nes siekiame toliau stiprinti mūsų ryšius“.

Užsienio reikalų sekretorė sakė, kad JK jau teikia paramą šaliai, ir pridūrė, kad bet kokiai tolesnei agresijai atremti reikia „didelių ekonominių ir diplomatinių išlaidų“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)