Sulaikytasis buvo paleistas pareigūnams išsiaiškinus, kad jis nėra tas asmuo, kurio suėmimui Turkija buvo išdavusi orderį.

Vyras, turintis Khalido Alotaibi vardu išduotą pasą, antradienį buvo sulaikytas prancūzų pasienio policijos, kai pagrindiniame Paryžiaus oro uoste ruošėsi įsėsti į lėktuvą, skridusį į Rijadą, nurodė šaltiniai policijoje ir teisėsaugoje.

Khalidas Alotaibi yra vienas iš 26-ių Saudo Arabijos piliečių, teisiamų Turkijoje už akių dėl J. Khashoggi nužudymo Saudo Arabijos konsulate Stambule. Jam taip pat taikomos JAV Iždo departamento sankcijos.

Du iš 26-ių Turkijoje už akių teisiamų asmenų yra buvę Saudo Arabijos sosto įpėdinio Mohammedo bin Salmano patarėjai.

„Nuodugnus patikrinimas, siekiant nustatyti šio asmenis tapatybę, leido mums nustatyti, kad arešto orderis jam netaikomas“, – sakoma Paryžiaus vyriausiojo prokuroro pranešime. Jame patvirtinama, kad minėtas vyras buvo sulaikytas pagal 2018 metų lapkritį Turkijos išduotą arešto orderį.

„Jis buvo paleistas“, – pridūrė prokuroras.

Kol prancūzų pareigūnai tikrino sulaikytojo tapatybę, Saudo Arabijos ambasada Paryžiuje antradienį vėlai vakare išplatino pareiškimą, kuriame nurodė, kad sulaikytas vyras „nesusijęs su minima byla“, ir pareikalavo nedelsiant jį paleisti.

Saugumo šaltinis Saudo Arabijoje pridūrė, kad „Khaledas Alotaibi“ yra dažnas vardo ir pavardės derinys karalystėje, o Kh. Alotaibi, kurį manė sulaikę prancūzai, iš tiesų atlieka laisvės atėmimo bausmę Saudo Arabijos kalėjime kartu su „visais bylos kaltinamaisiais“.

Nė vienas už akių Turkijoje teistas Saudo Arabijos pareigūnas iki šiol nebuvo nubaustas Turkijoje dėl minėto nužudymo.

59 metų J. Khashoggi, rašęs straipsnius JAV laikraščiui „The Washington Post“, buvo nužudytas 2018 metų spalio 2 dieną Saudo Arabijos konsulate Stambule, kur ketino susitvarkyti dokumentus santuokai su Turkijos pilietybę turinčia sužadėtine.

Remiantis JAV ir Turkijos pareigūnais, J. Khashoggi buvo pasmaugtas, o jo kūnas supjaustytas pjūklu. Jo palaikai taip ir nebuvo rasti.

Žiaurus žurnalisto nužudymas sukėlė tarptautinį pasipiktinimą. Vakarų žvalgybos agentūros sako, kad jis buvo likviduotas Saudo Arabijos sosto įpėdinio pavedimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją