J.-Y. Le Drianas išvyko „darbo vizito, siekdamas įvertinti ir atnaujinti santykius“, naujienų agentūrai AFP su anonimiškumo sąlyga sakė šaltinis prancūzų URM.

Pasak šaltinio, per vizitą, apie kurį paskelbta tik paskutinę akimirką, ministras derėsis su savo kolega Ramtane'u Lamamra, taip pat dalyvaus itin svarbiame susitikime – su Alžyro prezidentu Abdelmajidu Tebboune'u.

J.-Y. Le Driano atvykimą į šalį ir jo susitikimų tvarkaraštį taip pat patvirtino alžyriečių valstybinė žiniasklaida.

Abiejų valstybių santykiai šiuo metu išgyvena vieną sunkiausių pastarųjų metų laikotarpių. Tokia situacija prieštarauja prancūzų prezidento Emmanuelio Macrono pasiryžimui per savo kadenciją pradėti naują erą ryšiuose su buvusiomis Prancūzijos kolonijomis.

Pats E. Macronas šliūkštelėjo alyvos į įtampos ugnį, kai spalį supykdė A. Tebboune'ą kritiškais komentarais apie Alžyro „karinę-politinę sistemą“.

Po to pasisakymo A. Tebboune'as nusprendė nedalyvauti lapkritį Paryžiuje vykusiame svarbiame viršūnių susitikime dėl Libijos. Toks žingsnis tapo stipriu smūgiu šiam renginiui. Dėl ginčo Eliziejaus rūmai žengė retą žingsnį – pareiškė apgailestaujantys, kad prezidento komentarai sukėlė nesusipratimų.

Alžyrą taip pat supykdė Prancūzijos sprendimas smarkiai sumažinti jo piliečiams išduodamų vizų skaičių.

Alžyras netgi atšaukė savo ambasadorių iš Paryžiaus ir uždraudė prancūzų kariniams lėktuvams skraidyti savo oro erdvę, kurią jie dažnai kerta per kovos su terorizmu operacijas Vakarų Afrikoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją