Anot jo, J. Bidenas per vėlų antradienį vykusį pokalbį informavo Vokietijos kanclerę Angelą Merkel, Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną, Italijos premjerą Mario Draghį ir Jungtinės Karalystės (JK) premjerą Borisą Johnsoną apie savo susitikimo su V. Putinu turinį.

Europos šalių lyderiai pokalbio metu pabrėžė savo „visapusišką paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, teigė S. Seibertas. Jis pridūrė, kad visi pokalbio dalyviai taip pat atkreipė dėmesį, „kad yra būtina, jog Rusija sumažintų įtampą ir siektų diplomatinio sprendimo, taip pat ir naudojantis Normandijos formatu“.

J. Bidenas ir V. Putinas antradienį dalyvavo virtualiame susitikime, kuriame aptarė konfliktą Ukrainoje. Susitikimo metu proveržio nepasiekta. Lyderiai turėjo kalbėtis kelias valandas, tačiau jų pokalbis baigėsi po maždaug dviejų.

„Manau, kad ši situacija netenkina nei mūsų, nei amerikiečių“, – trečiadienį V. Putino patarėją užsienio reikalų klausimais Jurijų Ušakovą citavo naujienų agentūra „Interfax“.

JAV ir Rusijos santykiai šiuo metu kelia nerimą, „Interfax“ taip pat citavo J. Ušakovą, nors abi šalys yra pareiškusios esančios pasirengusios siekti įtampos numalšinimo.

JAV jau kelias savaites kaltina Rusiją, kad ši prie savo sienos su Ukraina telkia karius, o Vakarai nerimauja dėl galimo Maskvos įsiveržimo į šią šalį. Rusija šiuos kaltinimus atmeta ir savo ruožtu žeria kritiką Ukrainai, kad ši prie Donbaso regiono taip pat dislokavo apie 120 tūkst. karių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)