„Sveikinimai, brangus Olafai Scholzai, dėl jūsų išrinkimo ir paskyrimo federaliniu kancleriu. Linkiu jums geros pradžios ir tikiuosi prisidėti prie pasitikėjimu grįsto bendradarbiavimo dėl stiprios Europos“, – socialiniame tinkle „Twitter“ gimtąja vokiečių kalba parašė U. von der Leyen.

EK vadovė priklauso darbą baigusios kanclerės Angelos Merkel centro dešinės Krikščionių demokratų sąjungai (CDU) ir prieš persikeldama į Briuselį dirbo jos ministrų kabinete. O. Scholzas priklauso Socialdemokratų partijai – CDU konkurentei.

„Tikiuosi dirbti kartu stiprios ir suverenios Europos labui“, – atskirai socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis, pirmininkaujantis ES viršūnių susitikimams ir turintis vilties pasveikinti O. Scholzą kitą savaitę Briuselyje vyksiančiame lyderių susitikime.

Ch. Michelis taip pat padėkojo A. Merkel už jos „daugybę pasitikėjimo ir bendradarbiavimo metų“.

Macronas žada drauge rašyti „kitą skyrių“

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas naujajam Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui trečiadienį pasakė, kad abi šalys drauge rašys kitą Europos istorijos skyrių, ir pagerbė Angelą Merkel, pasitraukiančią po 16 valdymo metų.

„Drauge rašysime kitą skyrių. Prancūzams, vokiečiams, europiečiams“, – tviteryje parašė E. Macronas O. Scholzui, sveikindamas jo išrinkimą kancleriu Vokietijos žemuosiuose parlamento rūmuose.

Prancūzijos lyderis taip pat padėkojo A. Merkel už tai, kad ji „niekada nepamiršo istorijos pamokų, kad labai daug padarė dėl mūsų, su mumis, skatinant Europą žengti į priekį“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)