Viename Maskvos valstybinių paslaugų centre ginkluotas vyras antradienį nušovė du žmones ir dar keturis, įskaitant 10-metę mergaitę, sužeidė, pranešė pareigūnai.

Incidentas įvyko Rusijos sostinės pietrytiniame Riazanės rajone.

„Šiandien 15 val. (vietos, 14 val. Lietuvos laiku) į Riazanės rajono valstybinių paslaugų centrą vyras atėjo atsiimti paso. Registracijos zonoje vyras pradėjo šaudyti. Žuvo du darbuotojai – administratorius ir apsaugininkas, dar keturi žmonės nukentėjo“, – žurnalistams sakė Maskvos mero pavaduotoja socialinės plėtros reikalams Anastasija Rakova.

Pasak pareigūnės, tarp sužeistųjų yra trys suaugusieji – dvi moterys ir vyras, taip pat 10 metų mergaitė. Visi keturi buvo hospitalizuoti, jų būklė sunki, nurodė A. Rakova.

Anksčiau buvo skelbta apie du žuvusius ir tris sužeistus žmones.

„Riazanės daugiafunkciame centre įvyko tragedija. Šaudant nežinomam asmeniui žuvo du žmonės, trys nukentėjo, – per „Twitter“ parašė Rusijos sostinės meras Sergejus Sobianinas. – Žudiką sulaikė.“

Meras pareiškė užuojautą sužeistiesiems ir žuvusiųjų šeimoms.

„Gydytojai daro viską, kad suteiktų pagalbą sužeistiesiems“, – pridūrė jis.

Buvo vakcinacijos priešininkas

Dėl žmonių aukų pareikalavusių šaudynių Riazanės prospekte esančiame valstybinių paslaugų centre suimtas 45 metų maskvietis Sergejus Glazovas yra radikalus vakcinacijos priešininkas, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė gerai informuotas šaltinis.

Anksčiau antradienį Riazanės prospekte esančio valstybinių paslaugų centro lankytojas, ginkluotas pistoletu, apšaudė kitus centro lankytojus ir darbuotojus. Per incidentą žuvo du žmonės – centro administratorius ir apsaugininkas, ir dar keturi buvo sužeisti. Tarp sužeistųjų yra 10 metų mergaitė.

„Po sulaikymo vyras paaiškino, kad netiki koronavirusu, vakcinomis nuo jo. Apskritai, visą pandemiją jis laiko sąmokslu ir ne kartą rašė apie tai socialiniuose tinkluose“, – sakė šaltinis.

Anot jo, prieš pradėdamas šaudyti vyras agresyviai bandė išsakyti savo nuomonę centro darbuotojams ir atsisakė užsidėti apsauginę kaukę.

„Kai šie nesutiko su jo argumentais, jis pradėjo šaudyti“, – sakė šaltinis.

„Interfax“ pašnekovas pridūrė, kad vyras šaudė iš neregistruoto pistoleto „Glock“.

Anot šaltinio, sulaikytasis „elgiasi neadekvačiai, yra agresyvus, aktyviai priešinasi“.

„Tikėtina, kad jis apsvaigęs nuo alkoholio arba narkotikų. Bus atlikta narkologinė ir psichiatrinė ekspertizės“, – sakė šaltinis.

Dėl šio incidento Maskvos pareigūnai pradėjo baudžiamąjį tyrimą.

Šaudynės Rusijoje retos, bet šiemet šalį sukrėtė du tragiški šaudymo incidentais – mokykloje ir universitete. Tai paskatino įstatymų leidėjus sugriežtinti šaunamųjų ginklų kontrolės įstatymus.

2019 metais didelio atgarsio sulaukė incidentas, kai ginkluotas vyras pradėjo šaudyti netoli Federalinės saugumo tarnybos (FSB) būstinės Maskvos centre ir nužudė vieną pareigūną, taip pat sužeidė dar penkis žmones.