S. Javidas šalies parlamentui sakė, kad vyriausybė „nieko nepaliks likimui“, kol mokslininkai tiria naująją atmainą, apie kurią pirmoji praėjusį mėnesį pranešė Pietų Afrikos Respublika (PAR). Anot ministro, Anglijoje iki šiol nustatytas 261 omikron atvejis, 71 – Škotijoje ir dar keturi – Velse.

„Tai apima atvejus, neturinčius sąsajų su iš užsienio grįžusiais žmonėmis, tad galime daryti išvadą, kad keliuose Anglijos regionuose esama vietinio perdavimo atvejų“, – kalbėjo ministras.

Premjeras Borisas Johnsonas pirmadienį teigė, kad kol kas nereikia tolesnių priemonių kovai su omikron, tačiau neatmetė galimybės paskelbti atitinkamus ribojimus prieš šventinį laikotarpį.

JK kiek anksčiau pranešė, kad nuo šiol visi į šalį norintys atvykti keliautojai prieš išvykimą turi pasidaryti COVID-19 testą, o atvykėliai iš Nigerijos, PAR ir dar devynių Afrikos šalių privalo izoliuotis specialiai tam skirtuose viešbučiuose. Anot S. Javido, šią savaitę bus padvigubintas tokiems žmonėms skirtų viešbučių kambarių skaičius.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)