„Sunaikinome su balistinėmis raketomis ir bepiločiais orlaiviais susijusias vietas Sanoje“, – tviteryje paskelbė oficiali Saudo Arabijos naujienų agentūra SPA.

Anksčiau ji pranešė, kad Saudo Arabijos kariuomenė perėmė ir sunaikino balistinę raketą, kurią į karalystę paleido hutų sukilėliai kaimyniniame Jemene.

Irano remiami hutų sukilėliai kontroliuoja didelę Jemeno šiaurės dalį, įskaitant sostinę Saną, kurią jie užėmė 2014 metais. Saudo Arabijos vadovaujama koalicija įsikišo po metų ir palaikė Jemeno vyriausybę. Per konfliktą žuvo dešimtys tūkstančių, milijonai buvo priversti palikti savo namus.

SPA nurodė, kad atsakomojo smūgio taikinys buvo „urvų ir slaptų balistinių raketų sandėlių teritorija Sanos pakraštyje“.

Saudo Arabijos gynybos ministerija, kurią cituoja naujienų agentūra, pasmerkė hutų raketų ataką bei „žiaurų ir neatsakingą" sukilėlių elgesį prieš civilius.

„Gynybos ministerija imsis visų būtinų ir atgrasančių priemonių, kad apsaugotų civilius gyventojus ir savo teritoriją“, – nurodė SPA.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją