Leidinys skelbia, kad, remiantis Izraelio žiniasklaidos pranešimais, D. Barnea sieks įtikinti JAV vadovybę su Teheranu nesudaryti tarpinio susitarimo, kuris nenumato visiško Irano sugrįžimo prie visų Jungtinio visapusio veiksmų plano dėl Irano branduolinės programos sąlygų laikymosi.

„Mossad“ direktorius taip pat sieks tarptautinės paramos griežtoms sankcijoms Iranui.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, D. Barnea taip pat pabrėš, kad jeigu ir pavyktų pasiekti susitarimą su Iranu, Izraelis nelaikys savęs juo susaistytu ir toliau priešinsis Teherano branduolinei veiklai. Be to, kaip tikimasi, Izraelio žvalgybos vadovas amerikiečiams pateiks naujos informacijos apie Irano branduolinę programą.

Vėliau į Jungtines Valstijas turėtų vykti ir Izraelio gynybos ministras Benjamin Gantzas (Benis Gancas). Jo vizito metu veikiausiai taip pat daugiausia dėmesio bus skirta Iranui.

D. Barnea anksčiau šią savaitę sakė, kad Irano branduolinės programos vystymo pobūdis aiškiai rodo, jog Teheranas siekia susikurti atominį ginklą. Jis taip pat pažadėjo, kad Iranas niekuomet neįgis branduolinio ginklo.

Pirmadienį Austrijos sostinėje buvo atnaujintos derybos dėl galimybės atgaivinti branduolinį susitarimą su Iranu, kurios buvo įšaldytos po ultrakonservatyvaus Irano prezidento Ebrahimo Raisi (Ebrahimo Raisio) išrinkimo birželį.

Tačiau penktadienį pranešta, kad derybose skelbiama pertrauka, Europos diplomatams reiškiant „nusivylimą ir nerimą“ dėl naujausių Teherano pasiūlymų.

Pusiau oficiali iraniečių naujienų agentūra ISNA nurodė, kad derybos „veikiausiai“ bus tęsiamos pirmadienį, tačiau Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) perspėjo, kad pertrauka gali būti ilgesnė.

Izraelio spauda skelbia, kad Izraelis mano, jog dabartine pauze derybose siekiama paveikti jų eigą.

2015 metų susitarimo, formaliai vadinamo Bendruoju visapusišku veiksmų planu (JCPOA), tikslas yra užtikrinti, kad Iranas praktiškai negalėtų pasigaminti atominių ginklų, bet turėtų galimybę vykdyti civilinę branduolinę programą. Teheranas visuomet neigė, kad nori įgyti branduolinį arsenalą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)