„Negaliu leisti, kad šiuo reikalu būtų politiškai naudojamasi“ prieš vyriausybę, „todėl paprašiau atleisti mane iš pareigų“, žurnalistams sakė E. Cabrita.

Premjeras Antonio Costa per atskirą spaudos konferenciją sakė „priėmęs šį prašymą atsistatydinti“.

Vidaus reikalų ministerijos vadovas pasitraukė likus mažiau kaip dviem mėnesiams iki parlamento rinkimų, sušauktų, kai įstatymų leidėjai atmetė A. Costos socialistų mažumos vyriausybės pateiktą 2022 metų biudžeto projektą.

Birželį, kai E. Cabrita buvo vežamas ministerijos automobiliu pietiniame Evoros regione, mašina partrenkė ir mirtinai sužalojo vieną kelininką.

Tąsyk vairavęs VRM vairuotojas penktadienį buvo apkaltintas nusikalstamu aplaidumu.

Tarnybų atsakas po šios nelaimės sulaukė griežtos kritikos. E. Cabrita buvo kaltinamas kratęsis atsakomybės ir nejautriai elgęsis su aukos šeima.

Kitą dieną po avarijos E. Cabrita pareiškė, kad kelyje nebuvo jokių įspėjamųjų ženklų, kad ten buvo vykdomi valymo darbai.

Tačiau po kelių dienų darbus vykdžiusi bendrovė užginčijo ministro pateiktą paaiškinimą ir nurodė, kad šalia nelaimės vietos buvo pastatyti įprasti ženklai, įspėjantys vairuotojus apie kelių priežiūros darbus.

„Tai – gėdingas epizodas, kai blogiausias žmogiškas nejautrumas susitinka su ministro begėdišku politiniu neatsakingumu“, – rašė dienraščio „Publico“ politikos apžvalgininkas Joao Miguelis Tavaresas.

E. Cabrita buvo paskirtas vadovauti VRM 2017 metais, tuojau po miškų gaisrų bangos Portugalijoje, nusinešusios daugiau kaip 100 žmonių gyvybių.

Anksčiau jis dirbo premjero pavaduotoju.