Ministras pirmininkas Alexanderas De Croo per spaudos konferenciją sakė, kad dabartinė COVID-19 banga yra rimtesnė nei tikėtasi ir kad „užsikrėtimų skaičius yra vienas didžiausių Europoje“.

Per pastarąsias septynias dienas kasdien buvo pranešama apie 17 862 naujus atvejus – 6 proc. daugiau nei ankstesnę savaitę. Daugiau nei 3700 žmonių hospitalizuoti dėl viruso, 821 šių pacientų yra intensyviosios terapijos skyriuje.

Siekiant sumažinti infekcijų skaičių, nauji apribojimai taikomi ir mokykloms. Vaikai nuo šešerių metų privalo dėvėti kaukes, stabdoma visa popamokinė veikla. Pradinės mokyklos ir darželiai baigia savaite anksčiau gruodžio 20-ąją ir tik pusė vidurinių mokyklų pamokų dabar gali vykti klasėse.

Veikla patalpose draudžiama, išskyrus vestuves, laidotuves ir susirinkimus privačiuose namuose. Renginiuose viduje gali dalyvauti tik iki 200 žmonių, sporto renginiai taip pat gali vykti uždarose patalpose, tačiau be žiūrovų.

Nepaisant spėlionių, nauji svetingumo apribojimai nėra įvesti. Uždarymo laikas nesikeičia – 23 val., prie vieno staliuko gali sėdėti ne daugiau kaip šeši žmonės. Tačiau Kalėdų mugėse turi būti reikalaujama turėti COVID-19 skaitmeninį pasą, patvirtinantį, kad asmuo pasveikęs, paskiepytas arba jo testas neigiamas, taip pat būtina dėvėti veido kaukes.

A. De Crossas sakė, kad užsikrėtimų banga pradeda mažėti, tačiau atvejų skaičius vis dar per didelis sveikatos sistemai pakelti.

Per pandemiją Belgijoje mirė daugiau nei 27 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją